Δελτίο Τύπου-Κατάθεση των αναθεωρημένων φακέλων των υποψήφιων ελληνικών πόλεων και τελική συνάντηση επιλογής για την ΠΠΕ 2021

Τη Τετάρτη 5 Οκτωβρίου τ.ε. και ώρα 12.00 έληξε η προθεσμία υποβολής των αναθεωρημένων φακέλων των αιτήσεων των υποψήφιων ελληνικών πόλεων, που θα διεκδικήσουν τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021. Οι αναθεωρημένοι φάκελοι κατατέθηκαν στα γραφεία της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του ΥΠΠΟΑ/Ερμού 17 – Αθήνα.

Οι τρεις (3) επιλεχθείσες πόλεις που προκρίθηκαν στις 26 Φεβρουαρίου τ.ε. στη συνάντηση προεπιλογής και κατέθεσαν τους αναθεωρημένους φακέλους αίτησης υποψηφιότητας είναι, με αλφαβητική σειρά, οι εξής: Ελευσίνα, Καλαμάτα και Ρόδος.

Οι σχετικοί φάκελοι θα σταλούν σε ηλεκτρονική και σε έντυπη μορφή στους εμπειρογνώμονες που απαρτίζουν την επιτροπή επιλογής, καθώς και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η συνάντηση τελικής επιλογής των τριών (3) υποψηφίων ελληνικών πόλεων, θα λάβει χώρα από τις 10-11 Νοεμβρίου τ.ε., σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, υπό τη μέριμνα της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του ΥΠΠΟΑ.

Εν συνεχεία, την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου τ.ε. στις 12:15 θα ανακοινωθεί σε συνέντευξη Τύπου, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το όνομα της υποψήφιας πόλης στην οποία θα απονεμηθεί ο τίτλος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ.